Du må ikke altid lovligt udleje via Airbnb!

27-2-2017

Selvom disruption med deleøkonomi er det ”nye sort”, må du ikke altid frit udleje din bolig via Airbnb.

 

Ærgerligt, for det er en god løsning for dig, at andre mod betaling kan have glæde af din bolig, når du alligevel er væk på weekend eller ferie

 

Hvad mange ikke ved, så må du som lejer af en lejelejlighed  ifølge lejeloven ikke må bruge lejemålet til andre formål, end du har aftalt med udlejer, og må derfor ikke lade andre bruge din lejlighed uden udlejers samtykke. Også selvom det bare drejer sig om en enkelt weekend en gang imellem.

 

Det føler af retspraksis, at private udlejere kan ophæve et lejemål, hvis lejer fremlejer sin lejlighed på Airbnb gentagende gange i korte perioder.  Hvis det derimod udtrykkeligt er aftalt med udlejer, er det i orden,  siger advokat Stephan Ravn Berg fra Berg Advokater.

Derfor, hvis du gerne vil sætte din lejlighed på Airbnb skal du nærlæse din lejekontrakt. I lejekontrakten  står der typisk, at lejemålet er helårsbeboelse for lejers husstand. Det betyder, at du kun må fremleje din bolig i overensstemmelse med lejelovens regler, som er strenge på området.

 

Hvis du fremlejer i korte perioder flere gange i løbet af et år, kan det betragtes som om, du driver ”erhverv”, og det er som udgangspunkt ikke tilladt. Derfor bør udlejer kontaktes for at få en aftale på plads. Hvis udlejer i øvrigt er tilfreds med dig som lejer, kan det meget vel være, at du får lov, hvis det bare er engang imellem, eller hvis udlejer kan være med til at bestemme, hvem der bor i lejligheden, siger Stephan Ravn Berg

Hvis du allerede har udlejet via Airbnb eller andre protaler, bør du kontakte din udlejer hurtigst muligt og tale mulighederne igennem. Det kan også være, at udlejer når at kontakte dig først. Vil udlejer  ikke lade dig fremleje din bolig længere, skal du med det samme stoppe med udlejningen og slette alle annoncer fra udlejningsportalerne. Hvis din udlejer beder dig om at stoppe med udlejningen, og du ikke følger advarslen, har udlejer ret til at ophæve dit lejemål med øjeblikkelig virkning.

 

Bor du i en andelsbolig, fremgår det af vedtægterne om sådan udlejning i kortere perioden må finde sted, hvilket ofte ikke er tilfældet, ifald så typisk kun med bestyrelsens godkendelse hver gang.

Ønsker du at udleje din ejerlejlighed på Airbnb, står det dig umiddelbart frit for. Men også her skal du være opmærksom på, om ejerforenings vedtægter begrænser denne form for udlejning. Du skal altså derfor først sikre dig, at denne form for udlejning er tilladt i din ejerforening. I langt de fleste tilfælde er det dog tilladt at leje sin ejerlejlighed ud.

 

Bor du i ejet hus, bestemmer du helt selv i hvilket omfang du vil udleje via Airbnb m.v.

 • Ny lov om forretningshemmeligheder   Med virkning fra den 9. juni 2018 har Folketing Læs mere
 • DRPR - Persondataforordningen FORBRUGEROMBUDSMANDEN: MARKEDSFØRINGSAMTYKKE SKAL Læs mere
 • Retsmægling Retsmægling er forligsforhandlinger i Rettens regi Læs mere
 • Januarudsalg og betalingskort Januarudsalget er en af de perioder på året, hvor Læs mere
 • Du må ikke altid lovligt udleje via Airbnb! Selvom disruption med deleøkonomi er det ”nye sor Læs mere
 • Har du brug for en forsvarsadvokat? Forsvarsadvokat Hvis du har brug for et godt forsv Læs mere
 • Vi er blevet større Firmanavnet bliver Berg Advokater, når advokatfirm Læs mere
 • Bliver du snydt i pension? Mange lønmodtagere har ifølge kontrakt eller over Læs mere
 • Fald ikke i abonnementsfælden! Det sker oftere end du tror. Hvis du pludselig mo Læs mere
 • Penge- og Privatøkonomi Hvad opnår vi med et testamente? Min samlever og j Læs mere
 • Effektiv landbrug Tryk for større billede Læs mere
 • Erik Bergs svar til læserne i Penge og Privatøkonomi Hvad betyder det økonomisk, hvem der får børnene?  Læs mere
 • Læs Erik Bergs Svar til læserne af Penge og Privatøkonomi Min mand og jeg er i færd med at sælge vores lejli Læs mere
 • Pas på dit CPR.NR! Forbrugerombudsmanden oplyser, at han jævnligt bli Læs mere
Se nyhedsarkivet
VOJENS:
Sitemap
Medlem af: